Hong Kong en Sydney

Zo, na 11 uur vliegen, een dagje Hong Kong en nog eens 8 uur vliegen zijn we dan eindelijk aangekomen in Sydney. Een beetje jammer dat het hier nu regent maar we hebben al aardig wat van de stad kunnen zien. Maar eerst even kort over Hong Kong. Om 8 uur 's ochtends kwamen we aan, gebroken en moe van de lange reis. Maar om dan de hele dag op het vliegveld te gaan pitten kan natuurlijk niet, vooral omdat we waarschijnlijk niet veel vaker de kans zullen krijgen om in Hong Kong te kunnen zijn.

Met een touristisch foldertje bij de hand zijn we aan de wandel gegaan. Eerst naar de botanical gardens, waar ze ook allemaal apen hadden. apart maar wel grappig. Daar even op adem gekomen (was al best een klim om daar te komen) en vervolgens zijn we op zoek gegaan naar de kabelbaan die ons naar het hoogste punt van Hong Kong island zou brengen om alles goed te kunnen zien. Wetende dat die kabeltram al best wel heel erg oud was, was het best eng om in een hoek van 45 graden een berg opgetrokken te worden, maar het uitzicht was het zeker waard. Je kon zowel de hele stad zien als de zee die aan de andere kant ligt.

Na dit toeristisch hoogtepuntje gingen we verder naar het volgende: met de ferry naar de andere kant van het water (naar Kowloon). En omdat daar niet zo veel te doen was, behalve shoppen shoppen shoppen, hebben we dezelfde boot weer terug gepakt. best leuk om voor een paar centen heen en weer te varen. Na dit alles waren we toch echt wel moe en zijn we terug gegaan naar het vliegveld. daar wat gegeten en vervolgens eeindelijk wat kunnen slapen bij de gate. dat was wel even lekker!


De vlucht naar sydney ging daarna vrij snel omdat we best wat uurtjes hebben kunnen slapen. Wat ook wel nodig was, omdat we om half 11 's ochtends in Sydney aankwamen en dus eerste weer een hele dag moesten vullen voor we naar bed konden.

Dus. Wat doe je als eerst als je in Sydney bent? Tuurlijk! een foto maken van het Opera House en dus ook van de brug die erachter ligt ;)


Ja, we voelden ons op en top tourist! Verder lekker door de botanical gardens gelopen, wel jammer dat de zon niet echt scheen maar een beetje afkoelen was ook wel lekker. Na zo'n dag lopen kregen we toch wel ernstig last van onze voeten (natuurlijk hadden we meteen onze slippers aangetrokken!) en begon de moeheid toe te slaan. Boodschapjes gedaan en terug gegaan naar ons hostel. het hostel is trouwens gedeeltelijk een oud treinstel waar ook kamers in zitten. Erg leuk, maar zo'n kamer hebben wij dus niet :p
Wij zitten samen met nog een ander stelletje in een 4-persoons kamer. Prima te doen. In het hostel hebben ze een hele grote keuken waar je met velen tegelijk kunt koken. Dus wij gingen pasta maken. Thijs de saus, Lieke pasta koken. Moeilijk he? JA! Lieke: pasta afgieten: pasta in de gootsteen, weg pasta :(
Poging 2: Pasta koken: Thijs afgieten, gelukt!
lekker eten! yay! hmmm, maar wat is dat? pasta niet helemaal gaar :s... Way to go! Maar goed, we hadden in ieder geval voedsel in onze maag en konden nu lekker gaan slapen :)

Vandaag zijn we naar Darling Harbour gegaan. Erg leuk, maar wat minder in de regen. zoals vandaag. En het ging steeds harder en harder regenen :( daarvoor zijn we toch niet naar australie gekomen. daarom dus maar een 3D bioscoop in gegaan. Erg gaaf hoor. We hebben een animatie fillm zitten kijken met zo'n brilletje op: Santa versus the snowman (zie foto's ;) ) ( Foto's maken was uiteraard streng verboden, uhuh). erg leuk. en droog ook ;)

Daarna door de stromende regen naar een groot winkelcentrum gelopen, en daar net zo lang gebleven tot we weer opgedroogd waren. Erg mooi en chic ingericht allemaal, heeeel oud waarschijnlijk (max 200 jaar :p). Ze hadden een hele gave klok in het midden hangen die continue beweegd en rond draait, met een bootje die eromheen "vaart" en daarmee de secondes aangeeft.

Nu gaan we zo maar eens een tweede poging doen om pasta te maken, dit keer doet Lieke de saus en Thijs de pasta, lijkt ons een slimmer plan.


Voor de komende dagen hebben we nog geen duidelijke plannen maar we vinden vast wel een leuke activiteit. We hopen in ieder geval dat het eindelijk eens mooi weer gaat worden hier.


Voor de mensen die ons echt heel erg missen :) hebben we een Australisch telefoon nummer waar je smsjes naar kunt sturen of bellen (maar hou dan aub wel rekening met het tijdsverschil van +9 uur!) Het nummer is: +61 (0)45 861 4052

De foto's die we gemaakt hebben kun je hiernaast bekijken.

Kus en tot snel,

Thijs en Lieke

Laatste foto's

Hier overnachten wij

Sydney Central YHA, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer