De laatste daagjes :(

Booeeh! Onze reis zit er bijna op! Over 2 daagjes pakken we het vliegtuig weer naar huis en laten we het zonnige Australie achter ons. Natuurlijk hebben we nog lang niet alles van Australie gezien en zouden we nog best wat langer willen blijven maar op deze manier houden we een reden om terug te komen naar Oz om de rest te ontdekken. En natuurlijk vinden we het ook wel fijn om familie en vrienden weer te kunnen zien!

Sinds ons laatste verhaal hebben we vooral gerelaxed en daarmee zoveel mogelijk geld bespaard (reizen is gewoon best duur) maar we hebben nog een paar leuke dingen gedaan die de moeite waard zijn om te noemen.

In de straat waar ons hostel zat (de hoofdstraat van Darwin) zat ook the Crocosaurus Cove; een park met de grootste collectie (levende) Australische reptielen van de wereld. Hoofdattractie waren natuurlijk de gigantische zoutwaterkrokodillen. Sommige waren wel 6 meter lang en hadden een aardige reputatie opgebouwd voordat ze in het park kwamen. Een van deze joekels was zelfs een filmster: Hij was de krokodil uit de film Crocodile Dundee!

Naast een aantal hele grote krokodillen hadden ze ook nog honderd baby krokodilletjes en honderd jeugdige krokodillen. Ook al zijn sommige nog heel klein, ze zijn nu al eng!

In het reptielenhuis hadden ze een aantal van de meest dodelijke slangen van Australie en een grote collectie hagedissen en gekko's.

Om het woord 'gevaarlijk' betreffende de Australische slangen te vergelijken met de rest van de wereld: In Afrika overlijden er jaarlijks 30.000 mensen aan slangenbeten; in Azie maarliefst 100.000 en in Australie elk jaar wel 1. Een van de redenen hiervoor kan zijn dat mensen hier niet zo dicht op elkaar leven en de slangen daardoor genoeg plek hebben om op hun zelf te leven. De meeste slangen zijn vaak ook bang voor mensen en zullen pas bijten als ze zich bedreigd voelen. Dus paps en mams: geen reden om je zorgen te maken ;) (wel een beetje laat zo aan het eind van de reis haha)

Hoe dan ook, we hebben veel reptielen gezien die dag en hebben het afgesloten met een unieke ervaring: we zijn gaan zwemmen met krokodillen.

Weet je nog die honderd 'jeugdige' krokodillen die ik noemde? Die zitten allemaal in 1 bassin. Omdat deze beestjes over het algemeen nog niet zo gevaarlijk zijn mocht je met ze zwemmen, op eigen risico. Deze kans krijg je natuurlijk maar 1 keer in je leven dus we hebben het gewoon gedaan: we hebben met krokodillen gezwommen! Echt kicken! Best freaky om tussen die beesten te zitten die zo'n anderhalve meter lang zijn, maar het geeft echt een kick! Check de foto's!

Naast dit avontuur hebben we in Darwin niet veel meer gedaan behalve het museum bezocht (zolang het gratis is gaan wij er wel heen!) en een poging gedaan om een historische route te lopen langs de oorlogsmonumenten en de olietunnels die gebouwd zijn voor de oorlog maar nooit gebruikt. De tunnels hebben we bezocht maar voor de rest was het gewoon te heet om door te lopen. We zijn toen dus snel terug gekeerd naar het hostel en zijn het zwembad ingesprongen.

Maandag 9 maart om 5 uur 's ochtends ging de wekker. Om 6.30 hadden we onze shuttlebus en om 8.45 vertrok ons vliegtuig naar Sydney. Na 4 uur vliegen kwamen we in Sydney aan waar het 1.5 uur later is dan in Darwin. Een hoop nummertjes, het komt er op neer dat we moe waren toen we aankwamen en bleek dat er eigenlijk geen trein naar ons hostel ging en de shuttlebussen ook niet. Na een hoop gedoe bleek dat een shuttlebus chauffeur ons wel naar ons hostel wou brengen als we hem contant betaalden en ons officiele kaartje terugbrachten. Prima! Ons zou het een hoop gesjouw en geld schelen als we in het centrum van Sydney een bus hadden moeten zoeken die ons naar het hostel zou brengen waarvan we niet eens wisten waar we er ergen uit moesten stappen. Hoe dan ook, we werden voor de deur afgezet bij ons hostel in Glebe, een buitenwijk van Sydney waar openbaar vervoer schijnbaar erg moeilijk is.

Ook hier in Sydney hebben we niet heel veel gedaan behalve een beetje shoppen en leuke straatjes doorlopen. Het hostel waar we nu zitten is een stuk goedkoper dan het hostel waar we vorige keer in Sydney in verbleven en de sfeer is hier erg goed. Na al ons gereis en de avonturen die we onderweg mee hebben gemaakt hadden we ons Sydney vrij saai voorgesteld waar niks gebeurt als je alleen maar in een hostel zit maar dat bleek verkeerd gedacht. De eerste avond dat we eten aan het maken waren ging opeens het brandalarm af en moest iedereen op straat gaan staan. Na 5 minuten kwam er een brandweerwagen aan en werd het gebouw onderzocht. Even later bleek het vals alarm te zijn en mocht iedereen weer naar binnen. Zo hebben we toch nog iets spannends meegemaakt!

Het weer is gelukkig nog best aardig; zo'n 25 graden met soms zon en soms wolken. We hadden gehoopt dat het in Nederland al weer mooi weer aan het worden was maar volgens mij zit dat er nog niet echt in...

Nou ja, dit was ons laatste avontuur in Australie. We hopen dat jullie genoten hebben van de verhalen en de foto's. Echt super leuk dat we van die trouwe lezers hadden: Bedankt! Anders was het schrijven niks aan geweest. Lieve groetjes en tot snel in Nederland!

Laatste foto's

Hier overnachten wij

Glebe Point YHA, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer