De oostkust (een stukje dan)

Hoi lieve mensen, zoals beloofd komt hier een vervolg van onze bezigheden na oud en nieuw. We zijn inmiddels in Adelaide aangekomen en zijn hier aan het uitrusten van onze treinreis (28 uur lang!) en ons mentaal aan het voorbereiden op de nog langere reis (35 uur) naar Perth. Maar eerst terug naar 1 januari.

Tsja, wat valt er te zeggen over de eerste dag van het jaar. Volgens mij is heel de wereld dan brak haha, dus wij ook! Niet zoveel gedaan die dag behalve een paar boodschapjes, ja, zelfs op 1 januari zijn hier de winkels open!

De 2e januari zijn we met Jacqueline naar een wildlife-kinderboerderij geweest waar we koala's, walibi's en kangaroo's hebben gezien. Was wel leuk, maar ze in het wild zien geeft toch een grotere kick. Jammer genoeg bleken de wegen in het park eerder bergen te zijn en waren we continu aan het klimmen, in de hitte, met onze slippertjes aan. Maar goed, weer wat geleerd: geen slippers aantrekken als je ook maar denkt dat je een lange wandeling gaat maken.

De volgende dag hebben we om 10 uur Jacqueline opgepikt van haar hostel want we hadden besloten om met z'n 3en een stukje oostkust te gaan doen. Lichtelijk illegaal, want Jacq had geen gordel, maar wel reuze grappig. Vooral toen we een camping gingen zoeken die midden in een regenwoud bleek te liggen waar we 20 kilometer over een rotsachtige dirtroad moesten rijden (hobbeldebobbeldebobbel)...

Omdat Jacqueline met ons mee ging reizen hebben we een tentje gekocht die we zelf ook nog wel kunnen gebruiken als we aan de westkust zijn. Slapen in het campertje is namelijk best relaxed, maar nogal vervelend als het snikheet is en je geen raampje open kunt zetten omdat er anders insecten naar binnen komen die je echt niet in bed wilt hebben. Daarom dus een tentje waarbij we enkel de binnentent op hoeven zetten en daardoor de wind mooi door het tentje (wat practisch alleen uit hor bestaat) kan waaien.

Omdat we niet echt het doel hadden om zo ver mogelijk de oostkust op te rijden hebben we het lekker rustig aan gedaan en zijn we gestopt op elke plek waar we dachten dat het wel mooi was. Nou, dat is best moeilijk kiezen, want het is overal mooi!

Bij Seals Rock zijn we de weg afgegaan en kwamen we uit bij een dorpje... zo mooi! perfect strand met knalblauwe zee en een spierwit mini vuurtorentje. Echt jawdropping mooi zegmaar. Dus we hebben er ook genoeg foto's genomen :D
Daarna rustig doorgereden naar boven en uiteindelijk op een gratis campspot de tent uitgezet. We waren nog maar net bezig met de haringen in de grond slaan of er komt een Australier (ook camperend) naar ons toe. Hij had nog maar amper gevraagd: "Where you from?" of hij zei al:"Want a cappuccino?" heerlijk toch, die australiers! Op en nederlandse camping staar je de buren een week lang aan zonder wat te zeggen en hier ben je meteen vrienden en wordt je vervolgens uitgenodigd om bij het kampvuur te komen zitten die avond. Prima avondje gehad!

Volgende dag zijn we richting Port Macquarie gereden waar Jacqueline een nachtbus terug naar Sydney wilde pakken zodat ze Sydney nog even kon bekijken voordat ze de 10e naar Nieuw Zeeland zou vertrekken. Vlakbij Port Macquarie zijn we naar een koala hospital geweest waar ze zieke en gewonde koala's opvangen. Daar van dichtbij foto's kunnen maken, en het lijkt net ofdat ze gewoon in het wild zitten ;)

Na Jacqueline achter gelaten te hebben in Port Macquarie zijn we met z'n tweeen doorgereden naar boven en hebben we een camping gevonden die betaalbaar was en zelfs zwembad had. Perfect gewoon!

Volgende dag doorgereden naar Coffs Harbour waar we een beetje rondgehangen hebben en een camping hebben gevonden. Ze hebben daar zelfs een Klompenmakerij met een nederlands cafeetje erbij waar je hagelslag enzo kon kopen, we hebben daar de dag erop dus uiteraard een kroketje gegeten :D Smaakte best goed!

Daarna zijn we eigenlijk in 2 dagen weer terug gereden tot net boven Syndey. Onderweg hebben we de auto gewassen en hem in Sydney nog eens uitgezogen en door de carwash gehaald. No way dat wij gaan betalen omdat het busje niet schoon is!
de 9e hebben 'smiddags het busje ingeleverd, verder geen problemen mee gehad ondanks dat er een deuk in de zijkant zat waarvan we niet weten wanneer ie erin is gekomen...

In Sydney weer het zelfde hostel als de eerste keer opgezocht en de was gedaan, moet ook gebeuren he? verder niet zoveel uitgevoerd, behalve dan m'n reisdagboek kwijtraken, half de hoop al gegeven toch het autoverhuurbedrijf opgebeld ofdat ze iets gevonden hadden.. nee ze hadden niks gevonden.. ook niet onder de bestuurders stoel waar ie waarschijnlijk onder was gegleden? (was al eerder gebeurd) Ze zouden ons bellen als de mensen die het busje nu hadden terug waren van hun reis en ze iets onder de stoel hadden gevonden... Tsja, helaas die vinden we dus nooit meer terug. Worden we 2 minuten later gebeld: het busje stond nog voor de deur en er lag inderdaad een dagboek onder de stoel. Jeetje, wat is Lieke toch een lucky bastard! Vervolgens moesten we wel weer een half uur lopen om bij het bedrijf te komen, maar we hadden het dagboek terug!

Zoals ik al zei zitten we inmiddels in Adelaide, voor 4 dagen, want donderdag pakken we de trein door naar Perth. We gaan wel eerst genoeg eten kopen want je gelooft het nooit maar het eten in de trein is nog slechter dan in een vliegtuig, en ook nog eens rete duur!

Zo! Hebben we dan eindelijk alles bijgewerkt tot heden! Vandaag blijven we het liefst de hele dag want het is vandaag maar liefst 41 graden! Ja ik weet het, heb medelijden met ons ;) Wij willen ook graag schaatsen op natuurijs! :(

Tsja, ieder z'n mazzel :p

Tot de volgende keer, als we in het (waarschijnlijk nog zonnigere) mooie Perth zijn!

Laatste foto's

Hier overnachten wij

Backpack Oz, Adelaide

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer