Oud en Nieuw

Nee, we spammen jullie niet met te veel verhalen in 1 keer ;) Wacht maar af, deze week komt er nog een. :D

Maar eerst onze super relaxte jaarwisseling. Zoals vele mensen waarschijnlijk al meerdere malen te horen hadden gekregen zouden we samen met Jacqueline Oud&Nieuw gaan vieren in Sydney. Want als je in Australie bent moet je natuurlijk de kans grijpen om dat machtige vuurwerk in Sydney te gaan kijken. Dat vonden wij ook, tot dat we het er dinsdagavond (de 30ste) nog eens over hadden.. want in NewCastle hadden we nu toch echt een toplocatie gevonden en we hadden alles bij de hand want we konden gewoon bij het campertje blijven zitten en vanaf daar het vuurwerk bekijken. In Sydney zouden we al om 11 uur 'sochtends in het park moeten gaan zitten want als je later komt is ie vol en heb je pech, en vanuit het park heb je toch echt een perfect uitzicht over het operahuis + brug + vuurwerk.. Maar dan moet je dus de heeele dag wachten totdat het eindelijk 12 uur is. Na het vuurwerk zouden we dan tot half 5 'sochtends moeten wachten om de eerste trein naar NewCastle weer terug te pakken. Alles bij elkaar opgeteld vonden we het veel relaxter om in NewCastle te blijven, en we hadden leuke buurtjes dus gezellig zou het toch wel worden!

Dus de 31ste zijn we op ons gemak boodschappen gaan doen (lees: champagne, bier en chips halen). Oud en nieuw vieren is hier heel goedkoop want de chanpagne kost maar 6,50 dollar!!! dat is 3,25 euro! Geen wonder dat Australiers 'smiddags al aan de champagne gaan (ja, echt waar), want het kost toch geen drol!

Vanaf he einde van de middag hebben we bij ons campertje gezeten en heerlijk van het weer genoten (jaja, het was zo'n 30 graden!). Als avond diner hebben we heel culinair hamburgers gebakken in de open lucht. Smaakte goed! Om 21 uur was er het kindervuurwerk, zodat alle kids daarna gewoon naar bed kunnen. Wow! wat een gaaf vuurwerk was dat! Minstens een kwartier lang mega grote vuurpijlen en formaties.. echt stukken beter dan het vuurwerk van de vierdaagse hoor :p
In Australie mag je als particulier ook geen vuurwerk afsteken dus iedereen heeft hoge verwachtingen van het 'staatsvuurwerk'.

Na het kindervuurwerk waren we helemaal enthusiast als kleine kindjes en konden we niet wachten op het grote 'middernacht' vuurwerk. Het was toch nog best een lange zit om daar op te wachten dus we waren al lang blij dat we niet in sydney in het park zaten.

Om 12 uur was het dan zover: Het grote vuurwerk. Wow! Beetje jammer dat het maar 5 minuten duurde... Schijnbaar hadden ze alles al opgeknald om 21 uur.. Hoe dan ook was het vuurwerk erg mooi en hebben we ons prima vermaakt door honderden foto's te maken.

Om 2 uur hebben we Jacqueline naar de ferry gebracht (die had gelukkig speciale oud&nieuw diensten) en zijn wij ook naar bed gegaan. Helemaal te gek was het: Oud en Nieuw vieren met je korte broek aan! :D

Ook al lazen we in het gastenboek dat het vuurwerk in Sydney schijnbaar mega groot was, dat kan ons niks schelen, we hebben ons erg goed vermaakt en zekerte weten erg mooi vuurwerk gezien. Check de foto's maar als je ons niet geloofd!

Laatste foto's

Hier overnachten wij

Sydney Central YHA, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer