De rest van Sydney

De afgelopen dagen hebben we lekker rondgebanjerd in Sydney. Na ons laatste bericht zijn we eerst naar de Taronga Zoo in Sydney geweest. Met een veerpondje moesten we het water over en stonden we vrijwel direct in de zoo. Wat een gave zoo zeg, Bijna Efteling achtig mooi, mooie planten maar ook vooral leuke beesten natuurlijk. Veel mooie foto's kunnen maken van bijvoorbeeld een giraffe voor de skyline van Sydney... hoe bizar haha.

Check de foto's voor een impressie van onze dag ;)


 

De dag erna zijn we naar Kings Cross gelopen, daar moeten we morgen ook onze camperbusje ophalen dus dat wilden we alvast ontdekken. We hebben al gemerkt dat het ongeveer 45 minuten lopen is vanaf ons hostel. De steile wegen met een aardig zonnetje erbij zal de tocht niet al te aangenaam maken, oftewel we pakken lekker de metro. Dat scheelt een hoop gesjouw en gesteun. In de rij bij een supermarktje ergens in Kings Cross kijk je toch best raar op als iemand opeens zegt: "Thijs de Hoogh??" Dat was vreemd! Bleek een oude bekende van Thijs te zijn uit Veghel. Wat is de wereld toch klein!
De volgende keer moeten we maar nog een beetje verder van Nederland op vakantie gaan...

Die dag nog even een Art Museum ingewandeld (veel musea zijn gratis, dus dat is wel leuk) en ook nog even verdwaald tussen de wolkenkrabbers en bomen.. maar we zijn weer terecht ;) We hebben wel veel te veel gelopen en waren 's avonds dan ook dood op. Maar voor de gezelligheid zijn we toch maar even een biertje bij mark (uit veghel) gaan drinken, dus dat was nog eens anderhalve uur extra lopen die avond. We zijn onze benen alvast goed aan het trainen voor aan de West kust haha.

Volgende dag kwamen we erachter dat er een gratis bus door de stad rijdt die praktisch naast ons hostel stopt en dan helemaal naar boven, naar de haven rijdt. Precies waar we die dag wilden zijn. Dus eens lekker lui gedaan en de bus gepakt naar Circular Quay. Daar hebben we de ferry gepakt die het langst onderweg was (je wilt toch wat zien onderweg!) en kwamen uit in Manly Beach. Hier lopen allemaal surfdudes rond en kun je lachen om de surfklasjes die niet op hun plank kunnen blijven staan. Hier hebben we een paar uur lekker lopen chillen en beide een hoedje gekocht, want de zon is toch wel erg fel. Thijs z'n hoofdhuid was ook verbrand, en z'n haar insmeren met zonnebrandcreme vond ie toch niet zo tof :p

Vandaag hebben we rustig de was gedaan en zitten we nu te chillen in het internetcafe. Morgen moeten we de camper ophalen, rond een uur of elf dus we willen dan lekker uitgerust zijn. Daarom gaan we vanavond met Mark en z'n kamergenoten stappen. :D
Maar we zullen niet te veel drinken hoor paps en mams, zodat we morgen verantwoord achter het stuur kunnen klimmen ;)

Verder even een update over onze maaltijden deze week: We hebben het voor elkaar gekregen om 5 keer een andere maaltijd te maken met pasta :p en het was nog lekker ook! Lieke kan inmiddels pasta afgieten! (Ze hebben vergieten zo groot als de wasbak zelf kwamen we achter :p)

Dat was Sydney kort samengevat. Na afgelopen vrijdag hebben we eigenlijk alleen maar mooi weer gehad. Heerlijk! Morgen zijn we van plan om met de camper eerst richting de Blue Mountains te gaan, naar het dorpje Katoomba. Voor de rest... geeen idee! Daar zul je het volgende bericht voor moeten lezen!

dikke kus van thijs en lieke

Laatste foto's

Hier overnachten wij

Sydney Central YHA, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer