The roadtrip begins..

Of toch niet? Want wij waren mooi om 11 uur bij het autoverhuurbedrijf en daar stonden ze ons al op te wachten. Hmm problems? Yes indeed... "Ah, you're the dutch people, look we have a small problem, but that's ok, right mate?" Yeah mate, fijn.  Het heeft een kwartier geduurd voordat ie daadwerkelijk kon vertellen dat ons busje in de prak was gereden en we moesten wachten op een ander busje wat vandaag ingeleverd zou worden. Ze wisten alleen niet hoelaat dat zou zijn. Gelukkig bood hij meteen al aan om een halve dan wel hele dag autohuur terug te betalen vanwege de vertraging. Heel fijn was ook dat we onze backpacks daar achter konden laten en lekker King's Cross in konden lopen zonder al te veel gesjouw.

Na alles heel langzaam gedaan te hebben om de tijd te rekken konden we rond 3 uur het busje op komen halen. Na een korte uitleg konden we vertrekken. Volgende uitdaging: Voor het eerst sinds tijden aan de verkeerde kant van de weg rijden met dus ook de versnellings-pook aan de andere kant, beginnend in hartje Sydney, net in de spits. Ouch! Maar dappere Thijs kon dat aan en we zijn levend en zonder schade de stad uitgekomen.

Een paar uur later dan gepland (maar 200 dollar rijker want op ons voorstel hoefden we de fee voor een tweede bestuurder niet te betalen, hier en ook aan de Westkust :D, beter! Daar wachten we wel een paar uur voor hoor!) maar nu dan toch onderweg naar Katoomba zoals gepland. Daar zijn we meteen wild gaan kamperen op een parkeerplek achter een supermarkt. Ging prima! We hadden ook een geweldig uitzicht op de Blue Mountains, die overigens zo heten omdat de vele Eucalyptus bomen die daar staan een blauwe waas uitstoten en dus de bergen blauw zijn :)

Na ons eerste nachtje slapen zijn we een wandeling gaan maken in de Blue Mountains naar de Giant Stairs. Die zijn inderdaad Giant! En steil naar beneden! Toen we die getrotseerd hadden hoopten we stiekem dat we klaar waren maar toen konden we kiezen: terug de giant stairs op...(niet dus!) of 3 km lopen door de bush richting een kabeltreintje die ons weer naar boven zou brengen.. ja dan dat maar he. Dus lekker door de bush gelopen, maar toch wel een beetje gehaast want we waren al 2 uur onderweg en we hadden parkeergeld betaald voor, inderdaad, 2 uur. Maar gelukkig zijn ze in Australie niet zo mierenneukerig als in Nederland en hadden we geen boete.

Nog even wat boodschapjes gedaan en wat dingen gekocht om ons keukentje aan te vullen (pollepels en een scherp mes bijvoorbeeld) en toen opweg gegaan naar Canberra!

Na een paar uur rijden kwamen we in Canberra aan. Voor ons zagen we regenbuien en donkere wolken maar zelf hebben we er niet in hoeven rijden. Wel waren de bermen wit.. het had gewoon gehageld (!).
In canberra een camping gezocht waar we ons tentje op wilden zetten (achterklep open en tent erover hangen en bijna klaar is kees) maar voordat we die kans kregen kwam het met bakken uit de hemel storten.. voor 5 minuten. Maar de tent was nat en lag een beetje treurig op de grond. Die nacht wel prima geslapen maar 's ochtends worden we tussen 6 en 8 een paar keer wakker van papegaaien die iedereen willen laten weten dat ook Zij wakker zijn...!

Volgende dag Canberra verkend. Na het National Australian Museum bezocht te hebben (wat overigens zeker de moeite waard was, en gratis natuurlijk) hadden we Canberra wel gezien. Voor de vorm nog even langs het Parliament House gereden, maar dat was het echt wel. Canberra is gewoon saai!
Vandaag gaan we richting Melbourne! Maar niet in 1 keer want dat is toch zeker wel te lang. We zijn tot Cooma gekomen, wat in de Snowy Mountains ligt. Was er toen maar een belletje gaan rinkelen! Het begon 's avonds al redelijk frisjes te worden, maar we moesten gaan koken, dus wij gingen overmoedig pannenkoeken maken! Lekker Hollands met appel erin.
Ja mooi niet dus! Eerst dachten we dat het aan de pan lag dat de pannenkoek mislukt was (flesje met poeder, water toevoegen en schudden maar), maar ook de 2e mislukte. En vervolgens was de 3e pannenkoek, in een andere pan, ook een scrambled pancake geworden. Moedeloos en hongerig dachten we dan maar een gigantische scrambled pancake te maken met al het beslag wat we over hadden (goed voor 9 pannenkoeken). Mensen: probeer dat niet thuis! jeetje wat zag dat er smerig uit! Het waren grote deegklonten geworden die niet bruin wilden worden en er dus uiterst smakeloos uitzagen. Voor details check de foto :p

Alsof dat nog niet genoeg was hebben we die nacht geen oog dicht gedaan want het was die nacht gewoon 0 graden! 0! We hebben onder dubbele slaapzakken gelegen en nog de hele nacht liggen rillen... niet bevorderend voor de slaap :s

Volgende ochtend waren we gebroken! Maar we wilden hier absoluut niet nog een nacht blijven dus zijn we in de auto gestapt en richting zuidkust gereden. Onderweg erg veel mooie landschappen gezien. Het was een beetje een kruising tussen Frankrijk (bergachtig), Nederland (plat!) en Amerika (rotsen) en veel koeien en schapen erbij. Erg leuk om doorheen te rijden dus. Bij het dorpje Sale in de buurt wilden we een gratis camping uitproberen die pal aan zee lag. Te mooi om waar te zijn! Zeer zeker ja. In de 10 minuten dat we daar waren zijn we helemaal lekgeprikt door uit de kluiten gewassen muggen. Snel weg hier. Toch maar een betaalde camping gepakt, wat verder van de kust vandaan tussen de HillBillies. Wel grappig maar toch niet langer dan een nacht.

We waren inmiddels slechts 2 uur rijden van Melbourne verwijderd dus we waren er bijna!
Rond half 2 kwamen we aan in St Kilda, een gezellige buitenwijk van Melbourne. daar gingen we opzoek naar een terrasje om wat te lunchen. We hadden alleen geen rekening gehouden met het feit dat we op een zondag in Melbourne aan zouden komen. Giga druk overal en geen vrij tafeltje meer te bekennen. Bij de supermarkt dus maar brood en beleg gekocht en handmade sandwiches gemaakt :)

Daarna het centrum van Melbourne ingereden opzoek naar een leuke parkeerplaats/overnachtingsplek. Die vonden we per toeval naast een park en langs een rivier waar het op zondag gratis parkeren was. Helemaal top! 's Avonds afgesproken met Jacqueline waar we gezellig mee hebben kunnen bijkletsen.

Vandaag zijn we het centrum ingelopen en naar het Australian Centre for the Moving Image (Acmi) geweest, waar ze allerlei making of's van films lieten zien en vergelijken en dergelijke. Interessant voor ons in ieder geval :)

Daarna naar de Botanic Gardens geweest en mooie foto's van bloemetjes gemaakt. Verder niet zo veel meer gedaan behalve flink verbranden op onze schouders :P

Vanavond gaan we met Jacqueline eten bij ons campertje, dus dat wordt vast wel gezellig.

Morgenavond willen we ergens buiten Melbourne gaan camperen om de dag erna richting Great Ocean Road te gaan rijden. Verslag daarover volgt uiteraard!

Als we jullie niet meer spreken: alvast een hele fijne Kerst, misschien wel een witte dit jaar?? Wij hopelijk ook: Kerst in het witte zand van de stranden hier ;)

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer