Van oost naar west

Zo! Daar zijn we dan! Aangekomen in het relaxte Fremantle (vlak onder Perth), onderaan de westkust. Maar eerst zal ik nog wat vertellen over wat we in Adelaide hebben gedaan.

Na die ontzettend hete dag waarbij we niet zo veel hebben gedaan, zijn we met een wijntour mee gegaan in de Barossa Valley. Om half 9 sochtend werden we opgehaald en om half 11 kwamen we bij de eerste wijnboer aan. Ai, alcohol voor de middag,erg slecht haha! Daarna kregenwe eenerg uitgebreide 3 gangen lunch, dus iedereen zat knalvol! Toen op naar de volgende wijnboer, maar niet voordat we naar swerelds grootste hobbelpaard waren geweest(!), 15 meter hoog wassie, en je moest betalen om er op te mogen..nah! Dus zijn we maar evendoor het wildlife kinderboerderijtje gelopen, kangaroes van heel dichtbij!

Na dit gebeuren dus naar de 2e wijnboer, waar 2 meiden erg leuk de wijnproeverij deden (leek welalsof ze zat waren!). Eerlijk is eerlijk, na 2 wijnproeverijen voel je em al best hangen! En we moesten er nog 2! haha!

Na het proeven zijn we nognaar de Whispering Wall geweest, wat eigenlijk een dam is, maar door z'n aparte bouw kun je fluisteren, met iemand die aan de andere kant staat! Bizar! Dus ik heb even met Thijs staan praten, op 100 meter afstand! Heel apart!

Al met al was het een erg geslaagde dag en we hebben er toevallig 3vrouwtjes ontmoet die heeel toevallig precies naast ons zaten in de trein naar Perth! Kei grappig! Het was in ieder geval grappig en we hebben er zelfs een etensadresje aan over gehouden bij 1 van de vrouwtjes (ze wonen in Perth), kei schattig! Dus daar gaan we nog wel langs!

De trein reis was vervolgens wel langer maar toch relaxter dan de eerste treinreis; we vertrokken savonds, 1 hele dag in de trein, waarbij we er 1 keer uit mochten in Cook, een ghosttown, en rond etenstijd hadden we 3 uur in Kalgoorlie te besteden. De volgende ochtend kwamen we al aan in perth. en we hebben zelfs nog redelijk kunnen slapen!

Vanaf Perth hebben we direct de trein naar Fremantle gepakt, wat een soort van buitenstad van perth is, maar dan relaxter en minder industrieel. Daar zitten we nu in een hostel voor in totaal 6 dagen en dan hebben we vanaf vrijdag weer een nieuw campertje!

In Fremantlehebben we hoofdzakelijk gerelaxed, beetje geshopt, horloge laten maken (die moet je niet laten vallen in de badkamer!) en een dagje naar het strand geweest. Strand was heerlijk (het gras waar we op lagen zelfs nog beter!) en de zee was erg leuk om in te badderen. Vlak daarna hoorden we dat er momenteel erg veel haaien rondzwemmen in deze regio... aaaah! Maar we hebben al onze ledematen nog, en daar gaat het om!

Dagje Perth gedaan, beetje geshopt en meteen even uitgezocht waar we ons busje op moeten halen vrijdag. Zwaar relaxed trouwens dat er gratis bussen rondrijden in het centrum! Dat scheelt een hoop blaren!

Dat was zo'n beetje onze bezigheid van de afgelopen dagen. Zodra we ons busje hebben rijden we verder naar het zuiden om na een paar dagen weer terug te komen in perth en dan naar boven te gaan: op naar darwin! We weten niet hoeveel kans we hebben om internetcafe's tegen te komen onderweg, maar als we een tijdje 'buiten bereik' zijn zullen we dat laten weten.

Ondertussen zijnwe erg nieuwsgierig naar hoe ons nieuwe busje er uit zal zien!

Tot de volgende keer! xxx

Laatste foto's

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer